Hankkeesta

Virtuaaliluonnossa seikkaillaan Suomen puhtaassa luonnossa, pyöräillään, melotaan, vaelletaan, hiihdetään, ihaillaan yötöntä yötä, rentoudutaan, saunotaan, ja rauhoitutaan nauttimaan metsän hiljaisuudesta.

Virtuaaliluonto on Haaga-Helian, Itä-Suomen yliopiston, Karelia ammattikorkeakoulun ja Lahden ammattikorkeakoulun yhteinen hanke, jossa luonto, digitaalisuus ja virtuaalisuus yhdistyvät elämykselliseksi ja houkuttelevaksi kokonaisuudeksi.

Hankkeessa pilotoidaan digitaalisia ja virtuaalisia ratkaisuja kuten asioiden internettiä, lisättyä todellisuutta, action-kameroiden videoita sekä 360-videoita, ja tutkitaan erilaisten digitaalisten ratkaisujen vaikutusta matkailijoiden päätökseen matkustaa Suomeen.

Kokeiluista kerätään parhaat käytännön vinkit digitaalisten ja virtuaalisten ratkaisujen toteuttamiseen, sekä myös ei niin onnistuneet kokemukset. Nämä kokemukset ja vinkit jaetaan matkailun parissa toimiville pk-yrityksille, jotta he voivat hyödyntää näitä omassa markkinoinnissaan.

Hankkeen kokeiluista syntyvillä elämyksellisillä videoilla ja verkkoportaalilla markkinoidaan Suomen luontomatkailua ja innostetaan moderneja humanisteja tulemaan Suomeen kokemaan luonto paikan päällä.

Hankkeen toteutusaika on 1.3.2016 – 28.2.2019.

Hanke toteutetaan EU:n maaseuturahaston tuella.

 

OTA YHTEYTTÄ

Lahden ammattikorkeakoulu Oy
Projektipäällikkö Essi Prykäri

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy
Projektipäällikkö Ari Alamäki

Karelia ammattikorkeakoulu
Projektipäällikkö Timo Rui

Itä-Suomen yliopisto / Matkailualan opetus- ja tutkimuskeskus
Projektipäällikkö Katja Pasanen

 

KÄYTTÖEHDOT & TIETOSUOJASELOSTE

Kaikki virtual.outdoorsfinland.com -sivuston videot ovat lisensoitu Creative Commons Attribution-No Derivatives 4.0 International lisenssillä.

Tietosuojaseloste tulossa.